Bellamie and Billy puppies, Barbet Bay´s ForeverAndADay litter

First puppy had x-ray; Barbet Bay´s ForeverAndADay Luna with excellent results hips A/B and elbows 0/0. We are so happy!

8 veckor: Ja nu har dagen kommit, dagen då alla valpar lämnar oss för att åka till sina nya familjer. Det är alltid mycket känslor, när de valpar man varit med om att förlösa och som man levt ihop med dag som natt i 8 veckor, 24-7, ska lämna med sina nya familjer. Tårarna finns hela tiden närvarande och mellan hämtningarna gör de sig påminda rinnande nerför kinderna. Varje valp är högt älskad! Varje valp är unik! Varje valp har en plats i mitt hjärta! Men mitt bland dessa känslor finns också glädje, glädje över att ha hittat såå fantastiskt fina hem åt dem alla. Jag har valt familjer med omsorg. Jag har varit privilegierad att också kunna göra detta då efterfrågan har varit enorm. Minst 100 förfrågningar via mail!

Rapporter kommer in en efter en som talar om att hemfärden gått bra och att första natten varit lugn. Har förstått att flera behållit sina tidiga morgonrutiner som startar vid 4.20. Tur det är sommar och ljust ute. Man får göra som när barnen var små, hitta de små sovstunderna under dagen och slumra tillsammans. Jag önskar er alla mängder av glädje och lycka med dessa fina underverk. Tag vara på denna tiden, den kommer aldrig tillbaka. Njut av alla pussar, all värme och alla tokigheter de bjuder på. De har så mycket kärlek och glädje att ge er!

Vill också här tacka Billy och Billys Boss Olav för det otroligt fina engagemang och den kärlek han visat för dessa valpar. He is one of a kind! Thank you so much! Även Anne Plomp, uppfödare till Billy, har stor delaktighet samt varit mycket behjälplig i denna kombination. Det har varit med stor glädje jag kunnat delge henne information och foton på dessa ljuvliga valpar. Stor tacksamhet till dem båda!

Sista viktkurvorna ser ut så här. En kull mycket välnärda valpar!

8 veckor idag och på självaste midsommarafton. Det känns omtumlande att valparna nu ska åka till sina nya hem. Det har varit en underbar tid! Jag önskar dem alla ett underbart liv i sina nya hem.

Happy Midsummer Miracle
Happy Midsummer Luna
Happy Midsummer Sunny
Happy Midsummer Ocean
Happy Midsummer Heaven
Happy Midsummer Passion
Happy Midsummer Desire
https://www.facebook.com/kristina.bram.5/videos/2743192412576856/

7 veckor 5 dagar: Idag var det veterinärbesiktning, vaccination och chipmärkning. Det dröjde inte länge innan hela kullen inklusive mamma Bellamie låg helt stilla på golvet och det innan veterinären ens hann påbörja sitt arbete. Tala om att ha en tydlig “on och off-knapp”!! Omdömet om kullen var “En trevlig valpkull”! Det var samma veterinär som idag mötte dem som också gjorde kejsarsnittet 7,5 veckor tidigare så det var ju trevligt för henne att återse dem alla. Fanns det någon anmärkning har man blivit underrättad om det av mig idag. Bilfärden både dit och hem gick väldigt bra. Nu sover alla efter en intensiv dag och snart stupar även jag i säng.

7 veckor 3 dagar: Igår var jag vid stranden och tränade en valp i taget. Vi tränade följsamhet, inkallning och apportering. Så imponerad och stolt! Alla valpar klarade apportering vid första försöket. De hämtade på kommando “hämta” en fjäder och kom tillbaka till mig och överlämnade den på kommando “tack”. De gjorde detta om och om igen. Helt fantastiskt!! Sen var det inkallning med de namn ni valt och följsamhetsträning på stigen på väg hem. Så stolt!

Idag har det regnat här. Så först ute ett tag på förmiddagen med följsamhetsträning och namninkallning på tomten ledd av min dotter. Sen öste det ner och då var de bara till att lyfta in alla. Nu ikväll har de varit ute igen och jagat varandra utanför valphagen. Angel 8 månader fick hjälpa mig att hålla koll på dem alla och hon är helt fantastisk! Så så lugn och verkligen en ansvarsfull storasyster. Så imponerad!

Här följer bilder från apporteringen och några från Angel som barnvakt.

Desire
Luna
Passion
Heaven
Miracle
Ocean
Sunny
Angel som barnvakt
Passion pussar Angel
Angel pussar Heaven
Angel passar valparna så lugnt och fint!

En dag på stranden: 7 veckor och 1 dag gamla. Idag var det en behagligt varm dag. Vindstilla och skön temperatur där vattnet nu blivit lagom uppvärmt. En perfekt stranddag med andra ord. Valparna fick uppleva ett nytt sammanhang, känna sand under tassarna och bege sig ut i vattnet. Alla blötte ner sina tassar, några gick några steg ut i vattnet och några gick långt ut i vattnet. Sunny var den som tyckte att det där med att bada det var riktigt roligt det och han gick i flera gånger. Äventyret gav dem stor aptit och alla har gått upp rejält i vikt idag.

Desire
Desire
Desire
Desire
Desire
Heaven
Heaven
Heaven
Heaven
Luna
Luna
Luna
Luna
Luna
Miracle
Miracle
Miracle
Miracle
Ocean och Heaven
Ocean och Heaven
Ocean
Ocean
Passion
Passion
Passion
Sunny och Ocean
Sunny
Sunny
Sunny
Sunny
Desire och Sunny
Luna
Miracle
Ocean
Passion
Miracle

7 veckor:

Störst är Ocean, följd av i ordningen Sunny, Luna, Miracle, Desire, Passion och Heaven. ocean väger 4520g, Sunny, 4150g, Luna 4040g, Miracle 3990g, Desire 3840g, Passion 3420g och Heaven 3160g.

Vi har nu haft lite blandat väder här. De flesta dagarna har valparna kunnat vara ute mellan 10-17 men i onsdags var de ute ända till 19 då vädret var så pass bra. Dagen efter regnade det så då blev det ute kortare stunder med innevistelse där emellan. De älskar att vara ute och säger nu till tidigt på morgonen att de vill ut.

Vi avmaskar nu för tredje omgången och i dagarna 3. De smakar väl inte så där jätte gott och de spottar en del när de får medlet.

Valparna har nu hunnit smaka på både lax, makrill, sej och keso. Favoriten tror jag var kokt makrill.

Vi fortsätter med att väga varje kväll fram tills de lämnar oss. Ibland gör de små hopp upp för att nästa dag öka en aning mindre, precis som det brukar vara. Den största valp vi haft vägde 8635 g då han var 8 veckor. Tacksam att ingen har den vikten i denna kull.

Favoritleksakerna just nu är våra skor som vi har på oss, skärp i morgonrocken, våra fötter, fingrar och våra hår. Men även annat som IKEAS tunnel med tält, IKEAS elefant, diskborstar, slickepott och citronpress bla. De använder sina tänder väldigt mycket och vi kallar dem pirayor just nu, men väldigt söta och gosiga sådana.

Foton kommer imorgon.

6 veckor 3 dagar: Här är det studentförberedelser så nu blir det lite sparsamt med foton denna veckan. Idag fick det bli två foton på Desire enbart. Valparna har fått kokt makrill nerblandat i fodret idag. Smakade supermumsigt! Sedan fick de lyssna på barnskratt via datorn. De undrade såå varifrån ljudet kom. Sen körde det en lastbil ute på vägen som höll på med något skramligt arbete. En massa intressanta ljud för dem som ska tolkas och lagras. Nu är det enbart ljuvlig fågelsång att njuta av.

De busar en massa utomhus nu och springer genom tunneln och runt Ölandstoken och jagar varandra. Killarna har fått det tufft med alla starka tjejer som brottar ner dem hur lätt som helst nu.

Vi njuter i fulla drag av dem, är ju så kort tid kvar nu. Det är en helt fantastiskt fin kull på både insidan och utsidan. Så stolt är jag!

Nu sover hon, Desire. Lika vackert att titta på som när ett litet barn sover.
Desire på väg att somna

6 veckor 2 dagar: Idag var det gräsklippning igen på schemat. Det smäller rejält när husse kör över alla pinnar som blåst ner. Några tyckte att gräsklipparen som idag körde runt valphagen var lite läskig medan andra var oberörda.

Étoile fick idag komma in i valphagen. Valparna trodde genast att de skulle få mjölk av henne så det blev ett letande efter hennes juver. Får se om det kan bli mer lek istället framöver.

Sunny kommer ut ur tunneln
Étoile är inne och hälsar på
Kanske säkrast utanför så man får ha sina tuttar i fred;-)
Desire och Sunny i tunneln
Miracle och Étoile
Luna
Heaven
Desire pausar i tunneln
Luna
Ocean
Gänget i tunneln. Miracle har slängt sig ner.
Ocean kikar fram
Heaven tittar ut.

6 veckor, 1 dag. Nu ligger jag steget efter dvs skriver dagen efter. Igår var en blåsig och regnig dag. Valparna kom ut vid ett tillfälle då vi hittat en lämplig väderglugg. De fick springa av sig men sedan kom regnet igen och de hann bli lite blöta innan de lyftes in. Men några solskensminuter, där de fick springa av sig, hanns i alla fall med. På eftermiddagen blev det sedan miljöträning inomhus med dammsugning av boet. Nedan följer en filmsnutt tillsammans med gårdagens foton.

https://www.facebook.com/kristina.bram.5/videos/2732972486932182/
Dammsugning på schemat tillsammans med vårt effektiva städgäng.
Desire testar stål.
Desire på full fart framåt.
Desire testar skor.
Desire and Heaven busar i tältet.
Heaven inspekterar hundburen som är ute idag.
Heaven kikar på de stora hundarna
Ocean, Luna och Sunny leker i tunneln
Luna brottar ner Sunny
Miracle i full action. Nu ser man hennes fina hjärta på höger sida.
Miracle på väg mot hudburen
Ocean framför hundburen
Ocean
Passion käkar skor
Passion bredvid fodertunnan föreställande en siberian husky.
Sunny under Ölandstoken
Sunny dricker getmjölk
Sunny tuggar på Ölandstoken
Sunny kikar ut från hundboet
Luna myser i solen
Luna tuggar på Ölandstoken

6 veckor: Alla klor är klippta idag igen. Idag var det en regning dag så en heldag inomhus. Vi tränade med dammsugaren inne i vaphagen och diverse städredskap som dammvippa och mattpiskare. Det var en rolig träning. Jag tog en massa kort men tyvärr var det väldigt dålig upplösning men det kommer fler träningstillfällen.

Idag borstades alla i vaket tillstånd och det gick hur bra som helst. Idag fyllde Bellamie 5år så det får bli två foton på mamma idag. Nu ska vi alla säga godnatt och gå och lägga oss.

Alla hörntänder i både överkäke som underkäke ligger i rätt position på alla valpar. Underbart! Övriga tänder är på väg och det är mycket bitande. Som ni ser av viktkurvorna går de stadigt uppåt i vikt. Ocean leder med 3700 gram och minst i viktligan är Heaven med sina 2640 gram så det skiljer drygt 1 kilo på störst och minst. Luna och Miracle är nu de båda största tikarna, sedan kommer Desire, Passion och sist Heaven.

Dagens foton. Imorgon är de 6 veckor. Lite uppdatering efter fotona.

Luna
Luna
Sunny
Sunny
Sunny
Heaven
Heaven
Miracle
Miracle
Ocean
Ocean
Passion
Passion
Miracle och Ocean
Desire
Desire
Desire och Heaven
Desire och Heaven
Bellamie

5 veckor 6 dagar: Imorse fick de en matblandning med hälften uppblött foder, hälften Specfic Puppy blötmat, äggulor och rapsolja. Mums var det! Just Specific Puppy blötmat ligger som förslag på tillägg i mina valpskötarråd som kommer snart via mailen till er. Det är precis som Orijen ett fullgott foder men sk blötfoder. Det är smakrikt och bra att blanda upp med. Skönt nu att vi kan övergå till helt uppblött foder och slipper ifrån stavmixandet.

Idag har de blivit borstade. Jag tog det när de precis lagt sig för att sova så de skulle få uppleva känslan i ett avslappnat läge. Alla njöt! Jag kallar alla valparna för deras nya namn men lägger ut dem i deras officiella. Flera gånger om dagen får de sina namn viskade i sina öron och flera gånger om dagen får de höra sina namn i samband med inkallning, kel, bus och inlärning. Jag berömmer dem när de kissar, bajsar, kommer, sitter och när de gör “give me five” bla. Jag tittar på deras tänder, i deras öron och känner igenom dem varje dag. Sen myser jag en MASSA med dem och ger dem mängder med kel och pussar. De har nu kommit på hur skönt det är att bli kliade på magen. I morse låg Sunny i min famn och blev kliad på magen en lång stund. Han njöt sååå och det var helt fritt från bitande. I morse ville också Heaven upp i famnen och bara mysa, också helt utan bitande. När jag kallar på dem, i morse var det med ett glatt “häråt” springer alla till min famn. Så härligt att se! De är bara så ljuvliga allihopa! Helt fantastiskt underbara valpar!! Angel står flera gånger per dag utanför och valparna pussar henne i mängder. Étoile har inte samma tillåtelse men när hon vet att Bellamie inte ser henne smyger hon fram och hälsar så fint. Jag tittar väldigt mycket på valparnas kommunikativa förmåga med varandra och de stora hundarna. Jag tittar på deras lugnande signaler som det snabba slickandet, huvudets och kroppens hållning, om de vänder kinden till, svansens hållning, avvärjande manövrar etc. Det är så intressant! Detta är mycket viktig info för mig då jag har tänkt kring valpplaceringarna hos er. Det känns väldigt bra med er alla och jag är så tacksam över att valparna kommer till så fina hem! Igår hade min dotter en kompis här och de satt länge inne hos valparna och myste. Våra söner kommer till helgen, sen är det student med fest i 2 dagar och därefter är det födelsedagsfest här. Under studenten är Monica Hillman här och passar valparna. Så de får mycket fin sociliseringsträning med många andra människor.

På onsdagen innan midsommar ska de veterinärbesiktigas, chippas och vaccineras. Efter det kan man få sina chipnummer. När ni hämtar era valpar är de nybadade dagen innan. Jag ser redan nu att de kan skita ner sig rejält i sitt lekande så just badandet är en färskvara minsann. Men man vet att det är gjort;-)) Foton kommer senare idag!

5 veckor 4 dgr: Igår gick vi upp till 5 mål mat per dag; 06, 10, 14, 18, 21. De var mycket tydliga med att “idag växer vi lite mera” och vågen igår kväll gjorde också tydliga utslag. Utöver maten diar de ungefär var 3:e timma på natten och var annan på dagen så mycket ätande är det i denna åldern. Både Ocean och Sunny har nu passerat 3-kilosgränsen där Ocean ligger främst i tyngviktsledet. Tyngst bland tikarna är Luna som passerade Desire under helgen och minst är Heaven.

Valpar är som små barn, ibland talar de om att de vill ha mat, ibland att de vill leka och ibland bara att de vill gosa och mysa en stund. Igår morse dvs 03.00 var hela kullen väldigt myssugen. Så det var bara att stiga upp och sätta sig inne i valphagen. Jag hade då 7 valpar i famnen som alla skulle pussa och ge mig ett och annat tjuvnyp i öronen.

Igår var de ute mellan 10-18. När vi lyfte in dem på kvällen ville de ut igen så “utomhus” har ett högt värde för dem. Husse klippte gräset igår så då fick de både se och höra gräsklippningen på nära håll. De har verkligen fått mycket auditiv miljöträning här och verkar helt oberörda. Många gånger ser jag att just det auditiva som en enskild källa inte utgör någon retning alls men då det sedan sätts ihop med det visuella så gör det det. Så när man tränar sin valp kan man tänka på detta, att träna delarna var för sig innan man sätter ihop dem. Blir det för mycket för valpen är det bara till att backa bandet och ta delarna för sig igen.

De busar runt nu mycket mera i valphagen utomhus. Ölandstoken fullständigt raserar de men den är tålig så den ska nog klara även denna valpkullen. Bellamie trivs med att ligga på stenbeläggningen under Ölandstoken och där fick de också di igår. De andra hundarna tillåts nu stå intill valphagen och nosa på valparna men när Bellamie ger di får de avlägsna sig. Så intressant att se deras kommunikation!! Angel får lukta på alla valpar innan de bärs in i valphagen och igen när de bärs ut. Då håller vi en valp framför henne och hon luktar igenom. Valparna myser och svansarna viftar på de små.

I morse åt jag min frukost inne i valphagen eftersom de gjorde tydligt att det var väldigt tråkigt att jag skulle sitta ensam ute i köket och äta. Så där satt jag med alla valpar runt mig. Ocean och Desire ville smaka på filen och sedan ville Heaven upp i knäet och bara mysa. Hon är så otroligt lugn och den tik som inte biter alls. När jag åt insåg Sunny, Ocean och Passion att de var redo för en andra frukost. Så det var bara till att hämta maten och ge dem lite extra. Så där blir det 6 mål mat idag. Just nu kom Miracle som också hon ville ha en extra frukost. Så det gäller att lyssna på sina valpar. Mat, vatten, värme, trygghet och massor av kärlek är grundläggande relationsskapande förutsättning för att skapa en varaktig tillit mellan sig och valpen. En valp ska alltid få äta sig mätt och vissa dagar behöver de mer mat och vissa mindre precis som det lilla barnet. Bilder kommer senare.

Desire and Heaven 5,5 veckor
Desire and Heaven, 5,5 veckor
Desire, 5,5 veckor
Heaven, 5,5 veckor
Luna, 5,5 veckor
Passion, 5,5 veckor
Miracle, 5,5 veckor
Ocean, 5,5 veckor
Dag 37: Valparna busar runt.
Dag 36: Klockan är nu 22.00 och alla är aktiva.
Idag var det en riktigt pustig dag. Valparna var ute mellan 10-13.30 och fick sedan komma in.

Vi är nu uppe i 4 måltider per dag med 4 timmars mellanrum. Däremellan ger Bellamie di flera gånger. Idag var det Orijen foder blötlagt och stavmixat med äggulor, getmjölk och rapsolja. Det smakade väldigt bra.

Angel fick bada idag och valparna var väldigt roade när hon sprang “like crazy bananas runt valphagen i trädgården”. En riktgt rolig lektant! Hon är så glad för valparna men lite för liten för att släppas in till dem.
Imorgon har vi sista valpbesöket här. Alla blivande tikägare fick idag veta vilken tik som blev deras. Så mysigt att nu kalla dem vid de namn ni valt. Vi behåller Desire och hon kommer att behålla sitt namn i stamtavlan men vi kommer att kalla henne för Heaven. Lite förvillande men namnet Heaven är mitt favoritnamn så så fick det bli. Den tik som heter Heaven i stamtavlan kommer att få det tilltalsnamn som de blivande ägarna bestämt.

Taket på gätsstugan är nu snart färdigt och vi kommer nu att introducera valparna för barnskratt och barnskrik som de får lyssna på via datorn. De är hur coola som helst för alla ljud min man åsamkat via takbygget trots att valphagen ligger endast 2 meter därifrån så jag gissar att barnskratt och barnskrik ska få samma reaktioner

Dag 35: Ja nu är de 5 veckor. Såå fort tiden har gått!! Nästan obegripligt! Idag har jag klippt 126 små klor De växer riktigt mycket på en vecka. Det gick snabbt enkelt, max 5 minuter sammanlagt för hela kullen;-) Avmaskning nummer 2 har också påbörjats. Vi avmaskar 3 dagar i rad då de är 3, 5 och 7 veckor. Smakar inget vidare det där medlet men det går ändå lätt och snabbt att få det i dem.

De njuter av att vara utomhus och att sova utomhus. Vi har verkligen haft vädret på vår sida men imorgon ska det bli blåsigt så vi får se hur det blir då.

Vikterna går stadigt uppåt. Ibland rasar det på rejält under en dag för att vara lte mindre nästa. De rör sig också mycket mera nu så de gör av med en hel del. Minst i kullen är Heaven med sina 2114 gram och störst är Ocean med sina 2870 gram. Allas magar mår superbra!

Foton från dagen nedan:

Desire and Luna
Passion
Heaven
Miracle
Desire and Luna
Ocean
Sunny
Desire
Ocean, Passion and Desire

Dag 34: Min man fortsätter takbygget och grannarna klipper gräset. Alldeles utmärkt början på miljöträningen! De är helt oberörda av takbyggandet och det var två som bara funderade ett par sekunder idag då grannarna på andra sidan också klippte gräset då det var grannarna till höger om dem som klippte igår. Det flyger också en del plan över vår tomt trots Covid-19. Så många ljud blandat med underbart fågelkvitter= utmärkt miljöträning. Nu tillåter Bellamie också att de andra hundarna ligger ett par meter ifrån valphagen och man ser att valparna börjar iaktta dem.

Trots att det endast bara var dag tre då de kom ut visste de så väl vad det var frågan om när jag öppnade ytterdörren och skulle bära ut dem. Alla ville upp i min famn på en gång. De är så otroligt ljuvliga och fina allihop och jag har aldrig i hela mitt liv fått så många pussar. De vill krypa upp i famnen och pussa på munnen och på öronen. De har nu börjat få tänder och det känns rätt bra när de tar tag i tårna. Alla betten ser korrekta ut och detta kollar jag regelbundet för att se att de fortsätter att utvecklas enligt förväntan. Bra träning för dem också. Här är lite bilder från morgondagens valpsläpp.

Desire purple och Luna blue
Miracle, red
Heaven Pink
Heaven
Sunny, orange
Sunny
Luna, turqoise
Desire and Passion
Desire
Ocean and Miracle
Ocean
Desire
Desire and Bellamie
Luna
Luna
Luna

Dag 33: Nu har de varit utomhus 6 timmar per dag både igår och idag. Min man byter tak på gäststugan som ligger precis bredvid valphagen så de har fått lyssna på en massa spikanden idag. Grannen var också ute och klippte gräset och sedan kom det några flygplan flygande. En massa ljud som alla tog med en klackspark. De har fått 4 små grottor att krypa in i och en av dem verkar attraktivare än övriga för där samlas de flesta. De diar fortfarande varannan timma dygnet runt och till det får de tre mål mat per dag. De sover en hel del och lekstunderna är korta med ett litet längre pass på förmiddagen och ett på kvällen.

När man plockar fram kameran är det alltid så att några sover. Vid detta tillfälle var Ocean, Desire, Passion och Miracle vakna.

Ocean and Desire
Passion
Ocean
Miracle
Passion
Passion
https://www.facebook.com/kristina.bram.5/videos/2723541674541930
Desire .
Miracle saying Good Night
Luna saying Good Night.
Desire, Ocean och Luna leker.
Dag 32: Valpsläpp på Barbet Bay´s. 8 minuters långfilm;-)
https://www.facebook.com/kristina.bram.5/videos/2720695291493235/
Dag 29: De börjar ha riktigt roligt med varandra nu. Bästa tänkbara TV-program; att bara sitta och njuta av dessa underbara valpar.
Luna 4 veckor, näst minst belv näst störst bland tjejerna. En tuff liten tjej.
Sunny 4 veckor, killen med det stora hjärtat.
https://www.facebook.com/kristina.bram.5/videos/2720258641536900/
Dag 27: Miracle leker med kullens favoritelefant.
Dag 26: Så, nu har alla fyrdubblat sin vikt. Några gjorde det redan den 18 maj och siste valpen idag. Idag introducerade vi även kvällsmat så nu är vi uppe i två mål mat per dag. Ibland diar de före maten och ibland efter. De äter ungefär varannan timma så Bellamie får äta cirka 5 ggr mer än vad hon brukar. Att äta mat, även om den är i lätt pure till flytande form, så är det en omställning från att dia. När de diar trampar de med tassarna för att få igång mjölken och de vill gärna göra detsamma när de äter. De stoppar tassarna i matskålen så mat har de lite varstans på kroppen efteråt som man får torka av. Men de lär sig och de äter med glad aptit. Som ni ser av viktkurvornas brantare lutning är nu viktökningen per dygn större än tidigare. Jag väger dem nu endast kvällstid eftersom de har så bra viktökningar allihop.
Nu hoppas vi på några varma dagar så valparna kan få känna på gräset under tassarna. Vi ser fram emot att träffa några av valpköparna denna helgen och resten kommande helg.
Desire har somnat på mammas tass.
https://www.facebook.com/kristina.bram.5/videos/2717413448488086
Dag 25: Det börjar bli trångt vid matbordet minsann.
Väldigt lugnt i valpådan emellan varven. De leker med varandra eller med en leksak en kort stund och sedan somnar de igen. Angel 7 månader är väldigt nyfiken och står och kikar in så ofta hon kan. Kommer de nära kan hon också lukta på dem en aning. Svansen går på henne hela tiden.

Dag 24: Idag har Bellamie fått lite egentid. Hon har blivit borstad, kammad och duschad. Efteråt låg hon och myste med sina valpar. Valparna har nu passerat 1,5 kilosgränsen. De sover och äter fortfarande största delen av dygnet men aktiverar sig kortare stunder däremellan. Det är en lugn och trygg kull.

https://www.facebook.com/kristina.bram.5/videos/2716032998626131/
Some are sleeping, some are not….
https://www.facebook.com/kristina.bram.5/videos/2715675768661854/
Dag 23. Idag fick de äta lite mer. Det var nötfärs, äggula, rapsolja och valpmjölk. De åt så de nästan storknade och den middagsluren som följde den blev riktigt lååång. De har fått bättre orienteringsförmåga, är ju normalt lite knepigt för dem att hitta vid denna åldern, och fronten på valplådan är nu borta.
Deras personligheter blir mer och mer synliga för varje dag här; Ocean och Desire de nyfikna, Heaven och Miracle de självständiga, Sunny, Luna och Passion de pussiga. Det ska bli spännande att se mer hur de utvecklas. De använder munnen mer nu och vill känna på våra fingrar och våra munnar. De är alla sociala, kryper intill oss i valplådan och nu ser vi även svansviftningarna komma.

Att vara med valparna är som att vara i ett paradis, tiden stannar liksom upp utanför.
https://www.facebook.com/kristina.bram.5/videos/2714871195408978/
Dag 22: Jag trodde kanske att dessa stora leksaker inte skulle intressera dem och att de istället skulle bry sig mer om de mindre som jag lagt in till dem, men så fel jag hade. Ocean undersöker elefanten och giraffen och Heaven somnar
emellan dem.

Idag fick de sin första smakportion av nötfärs, äggula och rapsolja. Oj, vad det var intressant, riktigt matintresserade valpar!
Bilden kan innehålla: inomhus
3 veckor gamla: Nu har alla valpar flyttat ut i anslutning till köket. Trots att vi flyttar hela valplådan så märker valparna snabbt att de är på annan plats. Just nu har de somnat utanför valplådan tillsammans med Bellamie men de kommer att nattas i själva valplådan i natt. Fronten på valplådan är kvar nån dag till tills de känner sig hemma och kan orinetera sig bra i det nya utrymmet. De har också fått sina klor klippta för första gången plus att de blivit avmaskade. Imorgon börjar de med smakportioner av köttfärs, äggula och rapsolja så det blir spännande.
Dag 21:Nu har alla tredubblat sin födelsevikt. Väldigt jämnstor kull! Till helgen flyttar de ut i ett större valprum i anslutning till köket. Ska bli så spännande!
https://www.facebook.com/kristina.bram.5/videos/2711419422420822/
Dag 18: Bellamie äter och valparna känner hennes närvaro direkt. Full action på en och samma gång. Svårt för valpar att vänta tills mamma ätit klart.

Dag 17: Nu är det tydligt att de hör. De reagerar om man talar högt och vaknar och vill genast ha mat. De har utvecklats motoriskt och springer omkring i valplådan mot mamma Bellamie. Det börjar bli betydlgt trängre runt mjölkbaren nu och de knuffas för att hitta fram. Det roliga är att de först jobbar upp trycket på mjölken och när det varit bra tryck på mjölken så vill de alla efter ett tag byta plats med varandra och det samtidigt. Helt onödigt men de gör likadant varje gång. Ibland inser de att det inte funkar , helt kaos;-)) och återtar sin förra placering.

Alla har passerat 1-kilosgränsen nu och har snart 3-dubblat sin födelsevikt. Det är underbart att se deras utveckling. Hantering är det som står överst på listan nu. Vi sitter i valplådan och lyfter upp dem och lägger dem på bröstet där det är varmt och där de känner hjärtat slå. Vi klappar mjukt och försiktigt och talar lågmält med dem. Mysstunder vi alla älskar.

Måste visa det fina hjärtat som pälsen bildat på Miracle.
Bror och syster sover tillsammans. Så söta!

Dag 16: Nu börjar de bli allt mera sociala. De kryper intill, in i byxbenen eller bakom ryggen. Ibland får man en valphaka på foten eller på benet. Så mysigt! Idag blev det ett foto på Miracle. Hennes rosa nos och rosa trampdynor börjar nu bli svarta precis som de ska vara. Fascinerande att se hur den svarta färgen smyger på lite för varje dag.

Barbet Bay´s ForeverAndADay Miracle 16 days.

Idag den 9/5 har alla öppnat sina ögon. Det är så magiskt när man möter deras blickar och presenterar sig för första gången för varandra;-). Forfarande handlar det om att äta och sova och äta och sova och äta och sova. Båda hanarna har nu passerat 1 kilo och tikarna ligger på mellan 911 och 992 gram så de växer så det knakar. Stamtavlorna har kommit och ser så fina ut. Nu börjar jag bli nyfiken på era tankar kring valparna. Två veckor kvar till första valpbesöken här. Så spännande det ska bli!

Idag, 7/5, var Miracle först ut med att öppna sina ögon. En liten smal springa! Så underbart det är!

Miracle 13 days
Desire 13 days.

Snart öppnar de sina ögon. Förbereder just nu en liten utbyggnad för valparna. Vi tar det i etapper. De kommer fortfarande vara åtskiljda i eget valprum ett tag till. Men när de är 3 veckor får de flytta ut till köksavdelningen. När man sitter i hos dem lyckas man ibland fånga dem i ett särskilt ögonblick. Så underbart att kunna föreviga ett ögonblick så som det blev med fotot här på Ocean. Det blir inte alltid foton på alla valpar alla dagar utan de foton som är något att visa upp, de läggs här.

ForeverAndADay Ocean 12 days. I just LOVE this photo!
ForeverAndADay Desire 12 days.
ForeverAndADay Heaven 12 days
FoereverAndADay Passion 12 days
ForeverAndADay Miracel 12 days
Alla valpar har dubblerat sin vikt. De föddes tre dagar tidigare än Bellamies förra kull så de behövde några dagar extra på sig. Men de vara alla större än både Billy och Bellamie var vid födseln så de väger redan en hel del. Fina uppåtpekande viktkurvor. Nu väntar vi på att ögon och öron ska öppnas. Sen blir det fart i valplådan.
Ljudet av när de dricker är helt underbart!
ForeverAndADay Desire 10 days
ForeverAndADay Heaven 10 days
ForeverAndADay Miracle 10 days
ForeverAndADay Passion 10 days
ForeverAndADay Luna 10 days
ForeverAndADay Sunny 10 days
ForeverAndADay Ocean and Miracle 10 days
ForeverAndADay Passion 10 days
ForeverAndADay Miracle 10 days
Ocean and Desire 9 days old
Sleeping on mummys´paw. Miracle 9 days old.
Having a nap. Miss Passion 9 days old

8 days old today. Still eating and sleeping. Tomorrow they will double their weights.

8 days today and eating, sleeping, eating, sleeping…
Ocean and Desire. Looking quite big for beeing only 8 days.
Passion 8 days
Sunny 8 days
Heaven 8 days
Desire 8 days
Heaven 8 days
Desire 8 days
Barbet Bay´s ForeverAndADay Luna 1 week
Barbet Bay´s ForeverAndADay Sunny 8Orage9 and Desire
Barbet Bay´s ForeverAndADay Sunny
Barbet Bay´s ForeverAndADay Mracle
Barbet Bay´s ForeverAndADay Ocean
Barbet Bay´s ForeverAndADay Passion (Green) and Ocean (Blue)
Barbet Bay´s ForeverAndADay Heaven
Barbet Bay´s ForeverAndADay Heaven (Pink) and Desire.
https://www.facebook.com/kristina.bram.5/videos/2701740813388683/
Barbet Bay’s ForeverAndADay Desire and Ocean (parents Billy and Bellamie) 6 days old wish you all a nice weekend🥰
ForeverAndADay Desire
ForeverAndADay Heaven
ForeverAndADay Heaven
ForeverAndADay Sunny and Passion
ForeverAndADay Passion 5 days old.
ForeverAndADay Desire and Sunny
https://www.facebook.com/kristina.bram.5/videos/2700541876841910/
Puppies now 5 days old. Very lovely litter!
Här är valparnas viktkurvor hittills. Otroligt bra vitökningar för alla! Så tacksam! De vägs morgon och kväll och en del av dem även däremellan.
Bellamie är en lika fantastisk mamma denna gången som förra. Hon ligger inne hos valparna hela tiden och ber om hjälp då hon ska resa sig för att gå ut eller då hon ska tillbaka till valplådan igen. Hon vill ha hjälp med att flytta på valparna så de ligger säkert då hon går i och ur. Bellamie ligger stilla på samma plats hela tiden vilket gör att inga valpar hamnar under henne. Hon vet precis vilka risker det finns. Fantastisk mamma! Ibland bara kallar hon på oss för att ha sällskap så stor del av dagen sitter någon hos henne inne i valplådan. Det gäller att njuta för när de öppnar sina ögon och öron blir det inte lika lugnt längre;-)

Corona är på gott och ont minsann. Vår dotter som går sista året på gymnasiet har ju studerat hemifrån här och gör så fortsatt och min man arbetar nu 2 dagars vecka hemifrån. Detta innebär att vi inte behöver ta in hjälp utifrån.


Alla har nu fått besked angående valp. Det gör ont när man måste leverera ett negativt besked. Det var ju en väldigt väldigt lång valplista och förfrågningarna har bara fortsatt att ramla in här efter valparnas födelse. Antalet förfrågningar slår rekord i år. Vi har denna gången valt de hem med tidigare hunderfarenheter och där man kunnat presentera en tydlig plan för valpen och sedermera den vuxna hunden. Man måste ha tid den första tiden för valpen så det måste finnas en tydlig plan för detta. Vi väljer i första hand de köpare som kan jobba hemifrån eller ta med hunden till jobbet. Denna gången fick vi in många just med dessa kriterier och det gör ont i en att säga nej men tyvärr var det bara 6 valpar som skulle till nya hem då vi behåller en tik. Så tyvärr får inga tikar 50-kullars valpar. Hade där varit 11 valpar hade vi kunnat glädja ytterligare några familjer som uppfyllde våra grudläggande kriterier men tyvärr var det inte så. Men samtidigt är jag tacksam för dessa 7. När antalet går över 10 ställer det till det vad gäller maten för då kan inte alla dia samtidigt utan måste dia i två lag. Det innebär att när första omgången diat ska de läggas åt sidan för att ge plats till omgång 2. Då kan de inte somna in i mammams mjuka päls vilket är så viktigt för deras utveckling. Så 7 valpar är för oss ett bra antal.
Alla är nu registrerade i SKK. https://hundar.skk.se/hunddata/Hund_sok.aspx
Miss Purple, Desire 4 days old
Miss Turqoise, Luna 4 days old
Miss Pink, Heaven 4 days old
Miss Red, Miracle 4 days old
Miss Green, Passion 4 days old
Mister Orange, Sunny 4 days old
Mister Blue, Ocean 4 days old
Goodnight everybody. Everybody very tired now;-)

The puppies (3 days old today) after having lunch. Mister Ocean (Blue) is still eating though standing up on his feet😀. He past half a kilo this morning and the rest were around 400 grams so all doing very well… Now we will see how much they are this evening;-)

Barbet Bay´s ForeverAndADay-Litter

Miss Red – Barbet Bay´s ForeverAndADay Miracle
Miss Pink, Barbet Bay´s ForeverAndADay Heaven
Miss Green Barbet Bay´s ForeverAndADay Passion
Miss Lilac Barbet Bay´s ForeverAndADay Desire
Miss Turqoise, Barbet Bay´s ForeverAndADay Lua
Mister Blue Barbet Bay´s ForeverAndADay Ocean
Mister Orange Barbet Bay´s ForeverAndADay Sunny
It´s not easy when you love eating mummy milk. When you´ve finished your favourite one you try to grab someone elses…but you fail and roll overboard cause your belly is too full😅Barbet Bay´s ForeverAndADay litter. The pied boy with blue collar is mister Ocean
Bellamies, Barbet Bay´s Bellamie, and Billys, Nuphar’s Everything Zen, puppies are here♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️. Bellamie started already on day 56 and we thought we would see the puppies during the night. But we ended up in a cesarean section this morning. All 7 beauties are doing very well and so is Bellamie. Now we are back home and all are eating very well. Bellamie looks very proud and happy and I know Billy is as well♥️There weights are between 435 grams and 355 grams so big beauties🥰.
All 7 beauties are out.
turquoise-female, red-female, blue-male, green-female, pink-female, lilac-female, orange-male.
Barbet Bay´s ForeverAndADay Miss Pink
Bellamie has a very big belly now and still some more days to go. Only slowely short walks in front of our house now. Whelpingbox is ready.
https://www.facebook.com/kristina.bram.5/videos/2674974829398615/
Bellamie and Billy will be parents end of April. So so happy!!

Mating has taken place between NL CH Nuphar’s Everything Zen and SE UCH Barbet Bay´s Bellamie. Billy is such a nice dog inside out, beautiful with a lovely character. We couldn´t have done a better choice for our Bellamie. We are really looking forward to this litter! Ultrasound will be done in 4 weeks. More information on https://barbetbay.se/valpar-2019/

NL CH Nuphar’s Everything Zen and SE UCH Barbet Bay´s Bellamie.

Inbreeding in fem generations by PawPeds is 4,10%

NL CH Nuphars´s Everything Zen, call name Billy: Date of birth: 31 May 2012. Father: Novaforesta Dudley. Mother: Multi CH Quaciendas Alba Aqua-Aura.

Black. Height: 59 cm Weight: 28 kilo. HD A. MyDogDNA 20191104 Tested All Clear (included prcd-PRA status clear, von Willebrand Type 1 status clear, D-locus unknown), DNA ISAG profile. Eye examinations tested All Clear: 4 July 2014, 18 December 2015, 27 January  2017 and 1 January  2020. Conformation qualifications: Excellent
Diplomas/certificates: CAC, CACIB, BIR/BOB, Dutch Champion

 SE UCH Barbet Bay´s Bellamie, call name Bellamie: Date of birth: 5 June 2015. Father: Cousteau von der Leibrucke, Mother: Batterikullens Goody Goody.

Black with white chest. Height: 52,5 cm  Weight: 20 kilos. HD B. ED 0/0. Embarks tested all clear, always up to date (included prcd-PRA status clear, Prcd-Exon 1 clear, von Willebrand Type 1 clear, D-locus: D/D). Eye-examinations tested All Clear:  2 March 2017, 16 May 2018 and 30 December 2019.  Conformation qualifications: Excellent.                     Diplomas/certificates:  CERT, CACIB, BIR/BOB, SE UCH (Swedish Champion).

The character of Nuphar’s Everything Zen, Billy presented by his family: Billy is a very sweet, affectionate dog. He loves his family of which he is a part and everyone who comes in. He is also very kind and careful with children. He is very happy and enthusiastic when he sees you. When the joy is over, he lies down quietly and occasionally comes to say hello or mucus to get attention. He likes being with people, but in the evening he retreats and only comes to look again when he feels like it. Billy is very fanatic when he wants something, like in the morning when he knows he is about to go out. He will ensure that you do not forget him. He sits down next to you and makes sure he gets the attention, pushes his snout against your arm to let you know he wants to go out. He can bark at such a moment, but we never hear him otherwise.

He is sniffing around in the forest, he prefers to go after rabbits or deer, he is very strong, has a very good condition and never gives up. After walking for an hour in the forest, he wants another hour. He really has to be able to lose his energy.

Billy has a lot of confidence, is not afraid of anything. Billy is smart and inquisitive, once you teach him something, he doesn’t forget that and easily carries out what his owners want. He is also very curious by nature, if a door opens somewhere or a bus stops, he wants to know what’s coming out of it.

Billy is just a wonderful family dog!

The character of Barbet Bay´s Bellamie presented by our family. Bellamie is a very loving and incredibly calm dog. Bellamie is following me everywhere I go, where I am, she is as well. She comes puffing with her nose to say I want to cuddle. She especially loves babies, to sit next to, to be close and look after them. She is very affectionate!

She was an outstanding mother to her first litter. She was with them day and night until they left at 8 weeks of age, feeding them, playing with them, sleeping with them and watching over them when they were outdoors. If they ran too far away or, in her opinion, were in danger, she herded them back to her flock. She also herded the puppies back down a cellar door by standing in front of them, pushing her nose against their noses and step by step making them back down from the door which she saw as less suitable for them to be on. Watching her was incredibly fascinating! At one point I had to take a puppy to the vet and when we came back she stood still counting her puppies by pointing at them, one by one, with her nose. When she found out all seven were present she invited me to bring the puppy, which had been at the vet, to the puppy box so she could feed her. Once in the puppy box, she showed her gratitude by kissing my hands.

Bellamie is very calm indoors but at the same time as she shows her energy outdoors she is very calm there as well. Bellamie is very soft towards the other dogs and they can go forward and grab her bone without her saying anything. She plays very softly and friendly to her daughter and now to our puppy Angel 18 weeks.

She loves beeing by my side during the walk and she wants me to talk to her in the meantime. She keeps me busy  by showing me all she can, like switching  between right and left side, alternate speed or stopping never a step away from me, jumping on rocks, or balancing on fallen trees on our daily walks.  She has a good work engine and learns very quickly.

She is a very loving and affectionate family dog!

Den Nya Första valpboken av min bästa vän Monica Hillman får ni vid ert första besök. Den har fått väldigt fina recensioner och anses kunna likställas med en valpkurs. Ni hinner läsa den flera gånger och se på filmerna som hör till åtskilliga gånger och på så vis vara väl förberedda då ni får hem er valp.

Första valpboken : forma din valp med enkla metoder redan från 8 veckors ålder – Häftad, Svenska, 2020
Författare: Monica Hillman
Nya Första valpboken –En bok om vardagslydnad för både valpar och vuxna hundar.

Detta är en liten bok som ger den nya hundägaren kunskap om hur man tränar sin valp på ett lekfullt sätt redan från 8 veckors ålder.

Boken är enkel och lättläst och passar för alla åldrar, en riktig familjebok. Den är pedagogiskt upplagd med många bilder som beskriver det texten berättar.

Boken innehåller 7 uppslag med problemlösning.
Första Valpboken har fått bra respons hos hundägare, uppfödare, veterinärer och många instruktörer använder den som kurslitteratur.

Till boken hör 12 stycken instruktionsfilmer på Internet, filmer som på ett enkelt sätt visar hur man gör när man formar sin valp genom att använda dess spontana beteenden.

For questions, contact me on email: kristinabram2@gmail.com

Barbets, knowledge and research