About us – Om oss

Denna nya sida är tillägnad  vår underbara Amande som fick lämna oss efter en kort tids sjukdom. Amandes barnbarnsbarn Rose Étoile är  den som nu pryder vår  hemsida.

Vi, min man och jag, våra tre barn, vår   Matisse, Bellamie, Rose Étoile, Angel och Heaven bor på natursköna Dunö, drygt en mil utanför Kalmar. Vi har en stor tomt och en mycket vacker utsikt över Dunöviken. Jag, Kristina arbetar som övergripande specialpedagog och har företaget Specialpedagogen.nu där jag arbetar med Skol- och Terapihunden samt Besökshunden Étoile.

Fram till hösten 2014 bestod vår familj av ytterligare en Barbettik, Amande 9 år. Vi sörjer hennes bortgång mycket. Amande kom till oss då hennes ägare Marie Lidblad gick bort efter en tids sjukdom. Amande kom mig nära på en gång. Hon var en underbar hund med en fantastisk mentalitet! Sorgen efter henne har varit bedövande. När jag nu ser likheter med henne i vår underbara Rose Étoile är det som om hon kommer mig nära igen.

Amande hade stora framgångar i utställningsvärlden.

Resultat för Nelum HImlais Amande. Källa SKK

C.I.E.
NORD UCH
NORD V-07
SE V-06
SE V-09
WW-10

 Vi tränar rallylydnad, agility, nosework, specialsök, klickerträning, trix och mycket annat. Jag är genom Svenska Terapihundskolan utbildad till Terapihundförare, Skolhundförare samt Besökshundförare. Étoile är utbildad till Terapihund, Skolhund och Besökshund. Hon är just nu den första och enda barbet i Sverige som har denna gedigna utbildning. Du kan läsa mer om vårt arbete på: https://www.specialpedagogen.nu/en/

Vi planerar valpar våren/sommaren 2022. Vi kommer då att para vår Angel Eyes. Förfrågningarna på valp är många och listan är redan överfylld.

Under respektive flik kan du läsa mer. Välkommen!

Barbets, knowledge and research