Barbet Bay´s Label of Love Litter

Torsdag 25/7

Nu får de två mål mat om dagen. Idag blandades köttfärsröran ut med blötlagt och mosat foder.

Det är många nya ljud de möter dagligen. Idag borrar husse i köket;-) Annars har det varit dammsugaren, tvättmaskinen, torktumlaren, värmepumpen, musik, TV och radio. Så omgivna av många olika ljud.  Sen kan de även väcka varandra och det är nog de ljud de reagerar mest på. De kan då både skälla och morra i sömnen;-)

Jag ser personligheterna mogna fram allteftersom. Så spännande! Så jag har redan nu en del tankar kring vilken familj som passar respektive familj. Men de är fortsatt små och mycket kan fortsatt hända med deras utveckling.

Onsdag 24/7

Idag har de fått sitt första mål mat, rå nötfärs, äggula och rapsolja. Det smakade otroligt gott och de åt alla med glupsk aptit.  Fatet var renslickat efteråt. Såå roligt att se! Alla fattade direkt hur man åt. Denna maten är den mat de introduceras för och sedan går vi successivt över till blötlagt och mosat valpfoder.

Zoraya älskar valparna och håller koll på alla.

Måndag 22/7

När man är så där skönt nöjd efter att ha ätit.

Turmeric 16 days
Cilantro 16 days
Amarillo
Nutmeg 15 days
Basil 15 days
Sumak 15 days
Turmeric gives mummy a kiss
Cilantro 16 days
Turmeric 16 days

 

Lördag 20/7

Tre veckor gamla idag. Underbara små som nu tar kontakt, kryper upp i knäet och vill vara nära. Även små tuggande på våra händer, armar och ben med än så länge tandlösa munnar.

Idag har jag iordningställt valpboet åt dem. Jag tänker att de ska komma ut där lite senare idag. Ska bli spännande!

De äter och mår bra och alla följer sina viktkurvor. Rejäla valpar!!

3 veckors vikter

Vid tre veckors ålder börjar den så viktiga miljö- och socialiseringsprocessen och idag är första dagen på den resan. Såå spännande att se deras utveckling. De somnade rätt snabbt efter att jag burit ut dem. Tre utanför och tre inne i buren.

 

Torsdag 18/7

Underbara ljuvliga små. Den ljuvliga tiden med mer vakenhet har börjat. Nu blir det PuppyTV för resten av sommaren.

Onsdag 17/7

Nu väger de alla runt 1,5 kilo. Alla har öppnat ögonen. Sist ut var Sumak och därefter Amarillo. Amarillo satt så mysigt och tittade på taket som omger deras hydda, som en riktig eyeopener. Så förundrad!

De är fortfarande inne i sin neonatala period vilken sträcker sig tom 3 veckor. Under denna tredje veckan öppnas även deras öron så nu får man smyga för att inte väcka dem. Under denna veckan är jag försiktig med foton då jag inte vill att de ska ha en kamera över sig som det första de ser då de öppnat ögonen.

Idag blir de avmaskade för första gången. Det görs tre dagar i rad strax före 3, 5 och 7 veckor. Inte det godaste de vet men det går snabbt att ge dem. Några är ivriga då de äter och sväljer då luft så de får då Minifom för att minska gastrycket. Ibland får man även stödja med rumpmassage efteråt så de släpper ut sina gaser. Detta ger med sig så småningom och vanligt då de är stora och det är trångt kring mjölkbaren. I sin iver att få tag i tutten sväljer de luft vilket då gör ont men Minifom hjälper.

Lördag 13/7

2 veckor gamla idag. Spännande om någon ska öppna ögonen idag. Nu rör de sig på vingliga ben när mamma kommer i valplådan. Alla vill ha mat. Vikterna ökar stadigt, de följer sina viktkurvor och de är nu riktiga små knubbisar. Nu kan det gå 3 timmar mellan varje mål så lite lugnare nätter nu.

2 veckors vikter

2 veckor gamla och på vingliga ben.

Tisdag 9 juli

10 dagar gamla och de väger nu alla strax runt 1 kilo. Fortsatt handlar livet om att äta, sova och krypa intill mamma.  Nutmeg, Sumak, Basil och Cilantro är jämnstora på 920 g, Amarillo minst på 905 och Turmeric störst på 1055. Ljuvliga knubbisar!

Vi håller fortsatt en temp på 25-26 grader i rummet. Halva valplådan är som en grotta att krypa in i vilket Phlox älskar. När valparna är varma sprider de ut sig och när de vill ha värme kryper de ihop tillsammans.

Phlox mår bra och hänger med på promenader som vanligt med de andra. Hon känner sig trygg med att de andra ibland smyger in och kikar över kanten. Men de får vänta att komma in till dem tills de flyttar ut till oss i köksutrymmet vilket de kommer göra då de är cirka 3,5 vecka. Men de är så fina Étoile och Zoraya, kikar över kanten och smackar vänligt med munnen för att tala om att de är snälla. De accepterar också att jag sover inne hos Phlox med stängd dörr. De ligger bara fint och viftar på svansen när vi kommer ut.

 

 

Lördag 6 juli

Ja så var de en vecka gamla och alla har dubblat sin vikt. Detta är önskvärt att de ska dubbla sin vikt på 7-10 dagar och skiftar så klart mellan de olika kullarna. Men Phlox valpar är 6 st och har 9 spenar och det finns gott om mat till dem alla. De fortsätter att äta och sova och sova och äta och däremellan tvättar Phlox dem. Det är ju ett måste för att de ska utföra sina behov att tiken tvättar dem. Hon är såå duktig Phlox. De äter varannan timme och under natten kan det gå cirka 2,5 timme emellan men det är ofta. Så det är mycket tid i valplådan för både Phlox och mig. Varje gång de vill äta är jag där, dag som natt. Min säng står bredvid valplådan i valprummet så minsta gny och jag och Phlox vaknar. Nu har de också börjat krypa intill mig när de ätit eller lägga sig på mina armar. Underbart! De luktar ljuvligt och jag bara njuter! De är sååå fina allihopa. Ska bli så spännande att se deras personligheter växa fram .

Vikter 1 vecka gamla. Alla har dubblat sina vikter.

Fredag 5 juli

6 dagar gamla idag. Idag blev det kloklippning och lite nya valpmysbilder. Att lukta på dessa underverk är det bästa som finns! De är helt ljuvliga och jag bara längtar nu tills de öppnar ögonen och vi får det där första mötet. Att få ögonkontakt första gången är magiskt.

Turmeric
Basil
Sumak
Amarillo

Torsdag 4 juli

Nu är alla valpar registrerade på SKK.  Så klicka på länken så kommer ni dit. Tryck sedan på “avkommor” så ser ni valparnas namn.

https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=3605357

När man sitter i valplådan får man emellanåt till några fina bilder. Här är några av dem;-) Imorgon får det bli på de andra valpisarna.

Nutmeg 5 dagar
Cilantro vid sin mammas tass

Onsdag 3 juli

De mår alla prima och Phlox fortsätter sitt arbete som supermamma. De ökar mycket bra i vikt och alla har nu passerat 500 gram  och börjar bli små riktiga knubbisar. Så mysiga!

Alla som fått löfte om valp har nu fått det första valpbrevet. Här nedan följer nu bilder på alla tagna från valplådan. Se och njut!

Viktkurvorna pekar stadigt uppåt.

Sumak
Nutmeg
Basil
Cilantro
Amarillo
Turmeric

 

Den 29/6 2024 föddes 6 underbara pojkar. Föräldrarna är Phlox och Hunter. De mår alla bra och har alla ökat i vikt första dygnet. Phlox är en fantastisk mamma. Hon tvättar och håller dem rena och hon har gott om mjölk som hon ger åt dem. De älskar sin mamma och vill att hon ska ligga hos dem även om de inte äter. De kryper in med nosarna emot juvren där det är väldigt varmt och skönt.

Idag har jag suttit med att få till hur 15 fantastiska familjer ska kokas ner till 6 familjer. Det går ju helt enkelt inte, det tror jag alla förstår. Jag har gått mycket på när man tagit kontakt med oss och varit här på besök. De som kommit in sist på förfrågningslistan har helt enkelt hamnat sist och de som tog kontakt med oss i god tid har hamnat långt fram. Vi hade så klart hoppats på ett gäng tikar också men så blev det inte den här gången. Naturen lyder under sina egna lagar och vi rår inte över den. Det är viktigt att veta att alla valpar levde och det fanns inga dödfödda valpar utan det var helt enkelt bara dessa 6 hanar. MEN de är helt underbara och nu ska ni få följa deras resa på denna sidan.

20240701: Nu är grabbarna 2 dagar gamla. Moderskänslorna är varma och Phlox är hos dem hela tiden. Här kommer några bilder från valplådan idag. Halsbanden har vi tagit bort då vi har kännetecken på dem.

 

 

Barbets, knowledge and research