Barbet puppies 2022

Angel and Cito are expecting puppies. So happy! All puppies spoken for.

Parning har skett mellan Angel och Cito. Nu hoppas vi på valpar framöver!

Vi är så glada över att kunna presentera våra valpplaner för våren 2022. Parning är planerad mellan:

Cito, Ginseng Von Springbell och Angel, Barbet Bay´s Enchantment Angel Eyes.

Cito, Ginseng Von Springbell och Angel, Barbet Bay´s Enchantment Angel Eyes. Inavelsgrad 5.08% på 5 generationer enligt Pawpeds. Preliminärt HD-index för kullen 101 (105+97=202/2=101).

https://www.pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1479245;2:1453233&g=5&p=bar&o=elastic

Cito, Ginseng Von Springebell

HD A/A, HD index 105 , ED 0/0, Ögon: UA 20211101, EMBARKS, Höjd: 59cm, Vikt: 23,1 kilo, BPH:

https://hundar.skk.se/avelsdata/Flikar.aspx?sida=Hund_info&id=3380006

CITO “Ginseng von Springbell” Gosig – Lugn – Doftintresse – Familje/barnhund. Cito är en fantastisk familjehund som hänger med på det mesta. Han är helt oberörd av ljud och kan ligga och sova trots snabba barnlekar runt omkring sig. Han är en lugn kille som älskar att gosa och bara vara med. Han kräver inte att något ska hända hela tiden, utan följer familjens aktivitetsnivå. Han är mycket doftintresserad och är jaktintresserad. Han hänger gärna med på rallylydnadspass, men det han brinner för är nosarbete, ff.a. Nosework, men han har även tränat personspår. Han gillar Canicross, vilket tränas regelbundet. //Citos matte Desirée Wetteholm

Angel, Barbet Bay´s Enchantment Angel Eyes:

HD B/B, HD index 97, ED 0/0, Ögon UA 20210927, EMBARKS, Höjd: 52cm, Vikt: 21,4 kilo

Angel, Barbet Bay´´ s Enchantment Angel Eyes Kramgo – Kärleksfull – Följsam- Nyfiken Familjehund.

Angel är en mycket lugn, kärleksfull och otroligt följsam tjej. Hon springer oftast lös i skogen, stannar direkt på kommando och kommer på inkallning. Det är väldigt lite jakt i henne och hon går med nosen rakt fram. Hon älskar att leka kurragömma med mig, en lek hon initierat på egen hand. När hon går i koppel gör hon allt vad hon kan för att gå så fint som möjligt. Det är en fröjd att vara ute med henne.

När man kommer hem ska hon alltid borra in sitt huvud i magen på mig och kela länge, länge. Lägger jag mig framför TV:n snurrar hon snabbt in sig vid min sida för att ligga nära och mysa. Sitter jag vid köksbordet ligger hon vid mina fötter, går jag och lägger mig gör hon detsamma.

Till vardags tränar vi på alla de grundfärdigheter som utgör basen i utbildning till social tjänstehund. Just nu går vi en Trixkurs där vi jobbar på flera olika trix. Hon är mycket träningsmotiverad och älskar att jobba.// Angels matte Kristina Bram

Vi har redan fyllt vår valplista och kommer inte ta emot fler förfrågningar.

Vi vill att alla våra valpar ska få komma till bra hem där de får massor av kärlek, god stimulans och möjlighet till ett lagom aktivt liv. Här nedan följer några frågor där vi, utifrån era svar, kan lära känna er lite närmre.

Välkomna!

Var och hur bor ni? Lägenhet/hus, trappor/hiss, inhägnad trädgård, nära natur och vatten, nära city etc?

Vilka är era familjemedlemmar? Ålder?

Hur kommer ett liv för en valp och sedan en vuxen hund se ut hos er?

Hur mycket kommer en valp och sedan en vuxen hund att lämnas ensam hemma hos er?

Kan ni ta med hunden till jobbet? Till vilket sammanhang kommer den då?

Vad vill ni göra tillsammans med er hund? Vilken typ av aktiviteter?

Har ni haft hund förut? Vilka raser? Vilka är era erfarenheter av de raserna?

Hur kom ni i kontakt med barbet? I vilka sammanhang har ni träffat på rasen?

Vad är det som tilltalar er hos rasen?

Har ni några speciella förväntningar på er framtida valp?

Vill ni ha tik eller hane?

Kan ni tänka er fler raser eller är ni övertygade om att det är en barbet ni vill ha?

Det finns en mycket läsvärd bok “Att leva med hund” av Per Jensen. Det är klokt att läsa denna bok oavsett om man har haft hund innan eller ej. Den tar upp viktiga saker på ett mycket tillgängligt sätt: https://www.adlibris.com/se/bok/att-leva-med-hund-en-guide-till-dina-hundar-9789127165540?gclid=Cj0KCQjwwOz6BRCgARIsAKEG4FUGkhs7x1TomlHRRmG0FikPTrtg6FCiPThtYb2cBe8ynUsif0wshnwaApPqEALw_wcB

Skriv också er adress och kontaktuppgifter. Vi har väldigt!! många förfrågningar på valp och svarar så fort vi har möjlighet. Vi går inte efter en först till kvarn lista utan väljer ut de familjer vi anser har de bästa förutsättningarna att ta emot en valp och därefter leva med den vuxna hunden. Vi vill gärna tala med er i telefon men också träffa er personligen. Videomöte kan också fungera om avstånden är stora men också för att kunna bemöta nuläget med smitta av Covid-19 i vår värld.

Välkomna med er beskrivning till: kristinabram2@gmail.com

Barbets, knowledge and research