Barbet Bay´s HonestlyBeLoved Litter.

Emma with Porto
Kan vara en bild av hund
Porto, Barbet Bay´s HonestlyBeLoved Coryl 14 weeks.
Kan vara en bild av hund
Rumex, Barbet Bay´s HonstlyBeLoved Rumex 14 weeks.
Dezz, Barbet Bay´s HonestlyBeLoved Roza
Astri with Zadie, Barbet Bay´s HonestlyBeLoved Zoona
Desiree with Chip, Barbet Bay´s HonestlyBeLoved Octoc 14 weeks
Greta, BarbetBay´s HonestlyBeLoved Nara 14 weeks
Phlox, Barbet Bay´s HoestlyBeLoved Phlox 14 weeks
Phlox 14 weeks
Phlox 14 weeks

Nu har valparna blivit 10 veckor och nya bilder på dem kommer in.

Rumex, Barbet Bay´s HonestlyBeLoved Rumex 10 weeks.
Como, Barbet Bay´s HonestlyBeLoved Meduso 10 weeks.
Phlox, Barbet Bay´s HonestlyBeLoved Phlox 10 weeks old.
Porto, Barbet Bay´s HonestlyBeLoved Coryl 10 weeks.
Zadie, Barbet Bay´s HonestlyBeLoved Zoona 10 weeks
Dezz, Barbet Bay´s HonestlyBeLovedRooza 10 weeks

Vikterna på alla valpar vid 8 veckor.

Här kommer en liten film som visar de leksaker valparna har idag. Annat som inte finns med är diskborste och sopborste. Anm. Jag säger ett fel i filmen, själklart ska det vara att “valpen äter pinnar inte valpar äter valpar;-)

Midsommardagen:

Det är fullt ös på valparna ena stunden samtidigt som de sedan sover djupt stunden senare. De har sina rutiner och är uppe 4.22 och vill ha mat. Angel trappar ner men ger di 2 ggr per dag, morgon och kväll. Det finns de som särar på tiken och valparna i slutet men det är förbjudet enligt svensk lag. Valpar får INTE skiljas ifrån sin mamma en dag tidigare än 8 veckor. Jag har alltid låtit naturen sköta sig vilket gått bra genom alla år. Alla valpar äter mycket bra så diandet handlar nu om att ha sin mammas trygghet och närhet. Angel kan själv hoppa in och ut till vaparna men väljer oftast att ströva runt och hålla koll på dem. Är hon därinne letar de oavbrutet efter hennes mjölk. Deras tänder är sylvassa så inget behagligt alls.

När de ätit frukost tar jag ut dem och de får leka av sig en timme. Jag svabbar valplådan och lägger dit nya mattor och sitter sedan i valphagen utomhus. De älskar att slänga sig i mitt knä och bitas. Gäller att ha heläckande kläder samt bra leksaker;-)

Efter en timmes lek tar jag in dem och de sover sedan ett rejält pass inomhus. Idag sover de så länge så man skulle kunna tro att de hade en tung kväll igår kväll;-) Nästa gång de lyfts ut är de sedan ute hela dagen fram till 18-19 beroende av väder. De har svala sovplatser utomhus på stenplattorna med skydd uppifrån vilket de älskar. De får mat, vatten och getmjölk utomhus. På kvällen lyfts de sedan in igen. Sista dipasset är 23.00 och där några även vill ha lite extra mat, de som oftast inte ätit så bra sista målet. De får alltid så mycket mat som de vill ha. De har nu också fått fjällfil vilket var supergott. Toppen att ge dem nu när det är så varmt och de kanske har svårt att dricka tillräckligt.

Vi har några grävare i kullen och de är samma som bara älskar att bada; Octoc och Zoona. Så kombinationen bad och sedan grävning har ju sina effekter på det vita;-) Fick sopa av dem innan vi skulle till veterinären. Nu plaskas det även i vattenskålarna så de får jag fylla på ofta. Jag badar dem kvällen innan de hämtas men kan inte garantera att de är jordfria då ni kommer dagen efter;-))

Valparna är väldigt sociala. Älskar att alltid någon av oss sitter med dem i valphagen. De springer, kastar sig i famnen, pussas, biter i näsan, drar i tröjan, lägger sig på ryggen i knäet och brottas med sina syskon.

Nara är rolig. Även om hon ligger i överkanten vad gäller vikt på en 8 veckors valp är hon minst i denna kullen. Hon kan krypa under pallarna som vi har och ligger där och lurar. De andra är ju inte lika smidiga. De försöker de också med olika lyckat resultat. Att klättra upp på pallarna gillar alla. Då har de bra utsikt över sina syskon. Hela kullen älskar också tunneln. De far igenom, brottas därinne och hoppar på den.

Leksaker behöver varieras så viktigt att ha många och olika att erbjuda. Det räcker alltså inte med en leksak utan det behövs många och i olika material att alternera emellan. Ska ordna foto på våra leksaker så ni kan kika på vad vi har här. Det man ska vara mycket uppmärksam på är växter och pinnar. De är makalösa på att hitta alternativt att stoppa i munnen trots avgränsning med kompostgaller. Pinnar är mycket farligt och växter, ja många kan vara direkt giftiga, så här gäller det att hålla koll.

Imorgon lämnar de två första och sedan rullar det på. Tiden har gått så fort men det är som man säger, underbart är kort, alldeles för kort!

Glad Midsommar!

Chip (Octoc)
Zadie (Zoona)
Phlox
Como (Meduso)
Rumex (Rumex)
Dezz (Roza)
Porto (Coryl)
Ebbe (Anthop)
Greta (Nara)

23 juni Besiktning. Idag var det vaccination, besiktning och chipmärkning. Alla valpar var såå lugna så en imponerad veterinär (bilder kommer). Förutom Phlox ska 2 valpar stanna längre och då väntar man med besiktningen eftersom en besiktning får vara högst 7 dagar gammal då ni hämtar er valp. Alla valpar fick omdömet “Trevlig valp!” En fick lindrigt underbett samt ska behandlas med Malacetic på ena örat och tillbaks för efterkoll på tisdag, det var Nara. För övrigt var allt ua dvs “utan anmärkning” hos alla valpar. Ni får besiktningsprotokollet tillsammans med köpekontraktet.

Väl hemma igen sov de rätt länge och sen var det fullt ös igen. Det blir nog en livad Midsommar ska ni se;-)

Valpar 7 veckor

Rejäla valpar minsann!

En heeeelt fantastisk kull är detta, Barbet Bay´s HonestlyBeLoved. Jag njuter av dem hela dagarna.

Idag fick vi utöka valphagen utomhus. Det gjorde susen för dem. Nu kan de svalka sig på stenplattorna när det är så varmt. De fick lite nya leksaker att leka med bla sopborste och vattenbad. Utökningen och de nya sakerna var kraftig mental stimulans och alla har slocknat nu.

Coryl
Coryl
Roza
Roza
Zoona
Zoona
Phlox
Phlox
Nara
Nara
Rumex
Rumex
Meduso
Meduso
Anthop
Anthop
Octoc
Octoc
Phlox o Octoc 7 v

15 juni.

Nu har alla valpar varit vid stranden samt tränat inkallning på stigen. Hela kullen har stor följsamhet. En del luktar sig runt lite men alla vill vara nära mig. Alla är lugna i famnen när jag bär dem, avslappnade och fina och ingen signalerar att de vill ner. Jag tittar på deras reaktioner; svansens hållning, lugnande signaler som slickningar och gäspningar, vokala signaler som små gnällljud samt deras följsamhet och nyfikenhet. Alla valpar är inom ramen för normal utveckling. Deras reaktioner kommer nu att vara annorlunda vid nästa tillfälle så dagens rapport är besöket på egen hand utan mamma och syskon och utanför hemmets lugna vrå. Kom ihåg, valpar utvecklas hela tiden och idag är idag och imorgon en annan dag! En del foton blev bättre än andra men de springer hela tiden emot mig så svårt att få till skärpan. Men här kommer lite foton från dagen:

Phlox 6 w. Stark följsamhet, vill vara nära, nyfiken, tydliga svansviftningar, smått undersökande i nära radie till mig. Trygg och lugn. Lugn vid havet.
Phlox 6 w
Phlox 6 w
Phlox 6 w
Zoona 6 w. Tydlig följsamhet, vill vara nära men kan ändå stanna kvar och lukta och undersöka. Lugn och trygg. Lugn vid havet.
Zoona 6 w
Zoona 6 w
Nara 6 w. Följsam, vill vara nära och pussas, tydlig nyfikenhet och gick på eget initiativ ut bredvid stigen. Trygg och lugn! Lugn vid havet.
Nara 6 w
Nara 6 w
Roza 6 w. Tydlig följsamhet, vill vara nära. Kan stanna kvar och titta sig omkring. Lugn och trygg. Lugn vid havet.
Roza 6 w
Roza 6 w
Coryl 6 w. Följsam men kan stanna kvar och titta sig omkring. Lugn och trygg och väldigt cool. Lugn vid havet.
Coryl 6 w
Coryl 6 w
Octoc 6 w. Följsam, stabil, trygg och lugn. Vågar utforska lätt. Lugn vid havet.
Octoc 6 w
Octoc 6 w
Rumex 6 w. Stark följsamhet, vill vara nära. Tar in omgivningen men springer snabbt tillbaka till mig. Lugn på stigen, tveksam inför havet.
Rumex 6 w
Rumex 6 w
Meduso 6 w. Stark följsamhet, vill vara nära, lugn och trygg. Springer snabbt tillbaka till mig. Lugn vid havet.
Meduso 6 w
Meduso 6 w
Anthop 6 w. Stark följsamhet, vill vara nära, lugn på stigen. Springer snabbt tillbaka till mig. Tveksam inför havet.
Anthop 6 w
Anthop 6 w

12 juni och 6 veckor gamla. Valparnas utvecklig går i rasande fart. Det är en härlig kull alltutifrån färgpalett till personligheter. Valpens utveckling i denna ålder handlar bla om att de lär sig morra, skälla och brottas det som man förr kallade “dominanslekar”. Är man påläst utefter aktuell forsknig inom etologi vet man att det INTE råder dominans inom hundvärlden. Hundar dominerar inte varandra eller oss, de samarbetar. Därför kallar jag lekarna brottningslekar. De biter i varandras svansar, ben och nosar och morrar. Skallet har inte kommit ännu så det får vi vänta på. Lekarna kan te sig allvarliga för utomstående MEN de är helt normala lekar för valpar i denna ålder. Det är nu de lär sig var gränserna går, de stärker sina kroppar, lär sig koordinera sina rörelser och bygger styrka.

Alla har nu även ett föremålsintresse. Några mer intresserade av tvättråden eller skärpet i min morgonrock medan andra biter i decilitermåttet eller måttbandet eller någon av alla hundleksaker i olika material som de har till sitt förfogande.

Alla interagerar fint med oss. Några bjuder mer på denna interaktionen vid besök än andra pga att “mat och sovklockan” precis ringde och de somnade i ett hörn. Vi har haft dagliga besök vilket är bra social träning för valparna men det är också oerhört tröttande för dem. Deras sömn är faktiskt livsavgörande.

Det är en oerhört fin kull som jag är mycket stolt över. Den ursprungliga rastypiskheten ser jag i stora mått såväl på utsidan som på insidan hos denna kull. Jag skulle lätt kunna behålla en handfull av dem men vet att det inte skulle fungera i praktiken. En valp behöver egentid för att utvecklas.

Alla har nu fått veta vilken valp de erbjudits. Jag har noga lagt valppusslet och känner mig väldigt nöjd med alla placeringar. Alla familjer är omsorgsfullt utvalda och jag känner att jag tryggt kommer att kunna överlämna våra underbara valpar i deras händer för fortsatt omsorg om deras allra bästa.

De äter nu 4-5 mål mat om dagen samtidigt som diandet fortsätter. De dricker också getmjölk. Angel har gott om mat och ger dem di ungefär varannan till var tredje timme. Det sliter så klart på henne men hon är i fortsatt gott hull. Äter 5-6 mål mat om dagen med extra energitillägg.

Igår hade vi vårt sista valpköparbesök. Känns så bra när man känner att man lyckats matcha rätt valp med rätt familj. Efteråt fick Angel bli borstad, kammad och badad. Alltid mysigt! Precis efter ett bad tycker hon det är extra mysigt att krypa ner hos mig i sängen;-)) Men det får hon, jag bjuder på det.

Varje dag kommer de ut i sin valphage utomhus. De älskar utelivet och alla ställer sig mot grinden för att bli utlyfta. De springer runt, busar, leker, äter och sover ute.

Det är intensivt med 9 valpar och det är inte förrän man själv haft en kull som man förstår vidden av det. Vägledde en person inför sin första kull för ett år sedan. Hon sa efteråt till mig att “du tryckte på väldigt!! mycket med vilket omfattande arbete det är men det var betydligt!! mer omfattande och intenisvare än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig”. Ja så är det MEN det är underbart 24-7 liv.

Denna veckan ska jag testa följsamhet, träna inkallning, vattenvana och apportering. Hoppas på bilder framåt mitten av veckan. MEN valpskötseln går före fotandet nu så ni får ha förståelse. Det är som min gode vän som är hundpsykolog, som hjälpt till med valparna, sa att man får vara en bläckfisk när man har valpar. Det händer saker i alla riktningar//

8 juni, 5 veckor gamla Alla har fått tänder och de är som pirayor allihopa nu. Tänderna är sylvassa och de undersöker en om och om igen i tårna, fingrarna, håret etc. Denna bitperiod motsvaras av det lilla barnets som ska stoppa in allt i munnen för att undersöka det.

De har nu varit ute 2 dagar. Första dagen i 6 timmar och andra i 4. De busar, äter och sover sedan läääänge, vaknar, äter och busar och somnar sedan igen. Därefter bärs de in igen. Miljöombytet tar hårt på dem och första gången sov de minst 5 av sina 6 timmar.

Inomhus omges de av massor av ljud; tvättmaskin, torktumlare, elvisp, stavmixer, dammsugare, radio, TV etc etc. Utomhus igår var det högtryckstvätt på ena sidan och grästrimmer på andra. Alla var hur coola som helst med de nya ljuden. De har ju blivit vana inifrån.

De är alla sociala och alla kommer fram till våra besökare. Sätter jag mig själv i valplådan och kallar på dem har jag snabbt alla 9 i knäet. Underbart!!

Personligheterna tar allt mer form och mina tankar kring vem som ska vart har börjat utkristallisera sig. Alla ska snart få veta;-) Nästa vecka börjar vi kalla dem vid det namn deras kommande familjer har valt.

Detta ser jag nu vad gäller deras personligheter:

Octoc: En mentalt och fysiskt robust kille. Har fin ögonkontakt. Är nyfiken på allt nytt, går direkt fram utan tvekan och börjar undersöka nya föremål. Är väldigt cool i alla sammanhang. Självständig men ändå kommunikativ. Gillar att mysa och vill pussas massor. Gillar leksaker, att bära dem och leka med dem. Kan sysselsätta sig själv med olika leksaker. Den valp som tillsammans med Phlox valt att sova utanför canvasburen båda dagarna vilket tyder på stor trygghet. Ett ämne för social tjänstehund!

Anthop: En lugn, kramgo, mjuk och varm kille. Vill vara i knäet, nära ansiktet och sitter och tittar en djupt in i ögonen. Stark och fin ögonkontakt. Lägre energinivå än Octoc. Leker och interagerar fint med de andra. Är nyfiken, men lyssnar först och undersöker sedan. Har föremålsintresse, bär omkring dem sparsamt.

Meduso: Mentalt likvärdig Anthop. En lugn, kramgo, mjuk och varm kille. Kryper upp i knäet, tittar en djupt in i ögonen och vill vara nära och mysa. Stark och fin ögonkontakt. Leker och interagerar fint med de andra. Gillar leksaker och bär omkring på dem sparsamt. Har ett öppet inlyssnande sinne.

Rumex: Killen i mellanläge mellan Octoc och Anthop och Meduso. Har fin ögonkontakt. Han är killen som är både och; självständig men ändå social, lugn men ändå “på”, tuff men ändå mjuk, lugn i famnen hos mig, stannar kvar länge och njuter men inte lika lugn i nya bekantskapers famnar. Där ser jag som betraktare en stor skillnad. Då vill han ner. Medan de andra killarna just nu är mer socialt utåtriktade är Rumex lite mer av en familjehund dvs orienterad emot sin familj och mindre orienterad emot nya människor. Kan ändras men som sagt “just nu”. Glöm inte, han är 5,5 vecka och imorgon är en ny dag;-) Har tydligt föremålsintresse och bär omkring.

Phlox: Tjejen som är mycket hund. Hon är mjuk, varm och supertuff! Har fin ögonkontakt. Har hög intensitet och har en mycket tydlig “on och off” knapp. När hon är vaken busar hon hej vilt med de andra och sedan somnar hon numera inkrypande bakom vågen, hennes nya favoritställe. Också den valp som tillsammans med Octoc valt att sova utanför canvasburen utomhus. Tyder på stor trygghet! Phlox busar av sig emot de andra valparna och tuggar sedan inte på mig, vilket är skönt. Har alla delar jag söker hos en framtida avelstik och mentalt hos en framtida social tjänstehund. Älskar leksaker. Undersöker och bär flitigt. Hon stannar upp, går en båge (perfekt hundspråk) och sedan fram till nya udda föremål som ex decilitermåttet som fick skramla runt på golvet. Är social, mjuk, varm. Intressant är hur hon leker olika med olika valpar. Med de mjukare valparna är det mest tyst valpmys medan med de valpar som har mer karaktär, kan busas på med tuffare tag.

Coryl: Var sist ut ur flocken till interaktion men leker nu med alla. Kommer nu ofta och vill vara nära och mysa. Har fin ögonkontakt. Har måttligt föremålsintresse. Undersöker men bär inte omkring. Kan ha svårt att somna ibland och då lyfter jag upp henne i mitt knä och då är det precis som att hon tänker ” detta var ju riktigt mysigt, bättre än att ligga själv” och så somnar hon. Verkar mer självständig än hon är. Behöver känna att hon har sin flock runt sig och verkar då självständig när hon lägger sig en bit bort. Lyfter man ut henne först i valphagen ute, blir hon ledsen. Hon behöver sin flock och sin mamma på ett tydligt sätt. Är tuff i sin lek med andra men kan bryta och gå därifrån.

Roza: En mjuk, varm, kramgo tjej som ofta kryper upp i knäet. Har en enormt fin ögonkontakt. De har de alla men hon riktigt tar in allt jag säger. Leker och interagerar med de andra. Är både mjuk och tuff i sin lek. Har föremålsintresse men bär inte omkring. Vill vara med sin flock. I energinivå med Coryl.

Zoona: En mycket mjuk, lugn och kramgo tjej. Har fin ögonkontakt. Spänstligt byggd i jämförelse med de andra tikarna. Tjejen som busar mjukt men som också kan säga ifrån. Har föremålsintresse men bär inte omkring. Den, i kombination med Nara, som är den mjukaste och lugnaste i kullen.

Nara: En lugn, mjuk, varm, kramgo tjej. Kryper och kravlar med bestämdhet upp i mitt knä. Ska alltid upp i ansiktet och pussas. Har en stark och fin ögonkontakt. Är mycket socialt orienterad och är trygg med alla som kommer hit. Kan somna i allas knä liggandes på ryggen. Är helt enkelt tryggheten personifierad. Har föremålsintresse men bär inte omkring. Mer intresserad av fingrar just nu än leksaker då hon precis, sist ut, fått sina tänder.

Det blev några nya foton också och här kommer de:

Rumex 5,5 vecka
Meduso till höger, 5,5 vecka
Anthop 5,5 vecka
Octoc underst 5,5 vecka
Coryl till vänster 5,5 vecka
Roza 5,5 vecka
Zoona 5,5 vecka
Nara 5,5 vecka
Phlox 5,5 vecka

5 veckors bilder på våra ljuvliga valpar.

Rumex 5 veckor
Rumex 5 veckor
Medusos 5 veckor
Meduso 5 veckor
Anthop 5 veckor
Anthop 5 veckor
Octoc 5 veckor
Octoc 5 veckor
Coryl 5 veckor
Coryl 5 veckor
Roza
Roza 5 veckor
Zoona 5 veckor
Zoona 5 veckor
Nara 5 veckor
Nara 5 veckor
Phlox 5 veckor
Phlox och Anthop 5 veckor
Phlox 5 veckor
Phlox 5 veckor
5 veckors vikter.

5 juni. En filmsnutt från första dagen utomhus. Mycket dålig filmkvalité så får ursäkta för detta.

2 juni. De växer på alla så det knakar. Nu uppe i 3 mål mat per dag samtidigt som diandet fortsätter i samma utsträckning som vanligt. De busar mycket med varandra, brottas och biter varandra i nosen, i svansen samt drar varandra i öronen. Heaven tycker de är lite för taskiga ibland så hon sitter utanför och säger ifrån medan Angel sittar därinne hos valparna och är hur cool som helst. Leken är ju helt naturlig vilket mamma Angel vet;-)

Igår fick Angel bli genomkammad och sedan badad. En hel del tovor eftersom valpar liksom virkar ihop pälsen när de diar eller kryper på sin mamma. Men nu är hon tovfri. Efteråt somnade både hon och jag inne i valplådan. Angel tyckte det var extra mysigt när hon var så blöt att värma sig bland valparna och borrade in sig mellan elefanten och dinosaurien.

Idag är det dags för nästa avmaskningsperiod à 3 dagar, så torsdag, fredag och lördag. Vi hoppas på det utlovade fina och soliga vädret till helgen så att valparna kan få komma ut en liten stund i sin valphage utomhus. Alltid en spännande dag att se hur de reagerar första dagen utomhus. Detta kommer jag att filma och sedan lägga ut här.

Vi har många besök varje vecka vilket ger utmärkt social kontakt med andra för valparna. Alla är utåtriktade och kommer fram när man sätter sig ner. De kryper upp i knäet och många ska överösa en med pussar. JUST NU, jag säger JUST NU ser jag följande: Nara är den mjukaste valpen, därefter tätt följd av Zoona. Nara klättrar upp i mitt knä varje gång jag sitter i valplådan. Hon överöser mig med pussar. Känns väldigt varm. Lägger sig ofta på rygg och vill mysa. Har börjat busa med de andra samt leker nu med leksakerna men har en mjukare framtoning i sin lek än de andra. Zoona busar med de andra och leker med leksakerna. Kommer alltid och vill gärna ligga bredvid mig i valplådan. Känns väldigt mjuk i sitt sätt. Coryl och Roza är mer tuffa damer medan Phlox upplevs ha lite av varje. Alla dessa 3 tjejer busar med varandra samt leker med leksakerna. Alla ger pussar men inte i samma utsträckning som Nara, där ligger de långt ifrån;-) Anthop är den mjukaste killen, därefter följd av Meduso. Anthop kan sitta uppkrupen i min famn medan de andra busar. Han tittar alltid stadigt mig i ögonen med en mild och varm blick och lyssnar på mig när jag talar med honom. Meduso kommer alltid tätt följd av Anthop uppkravlandes i knäet. Vill också mysa massor. Båda killarna känns väldigt mjuka. Rumex är både tuff och mjuk, en gosig kille som ändå kan busa på rejält med sina syskon. Kommer också ofta uppkravlandes i mitt knä och vill pussas. Octoc är en aktiv kille som kan sysselsätta sig själv i valplådan medan de andra sover. Octoc är mycket tålig, verkar fullständigt orädd, busig och pussig på samma gång. Kommer alltid och sätter sig bredvid mig, lyssnar när jag talar och vill gärna ge pussar eller bita mig i näsan;-)

Alla klor klippta idag. 2 klarar detta helt utan sprattel, det är Octoc och Phlox. Anthop reagerar bara lite på baktassarna medan de andra behöver mera träning. Men de är bara 4 veckor så helt normalt.//

Beskrivning saknas.

29 maj och 4 veckor gamla idag. Nu väger alla runt 2 kilo. De börjar ta sig fram på allt säkrare ben nu. Busar en del med varandra när de ätit. Uppvisar även föremålsintresse. Kan vakna upp och börja leka utan gnäll. Underbart! Idag har vi ökat till 3 mål mat per dag. De fortsätter att dia varannan timme men kan nu sova lite mer sammanhängande under natten. I fredags var pappa Citos familj här och hälsade på valparna. Imorgon kommer nästa familj på besök och sedan rullar det på. Härligt med valpbesök!

Roza
Coryl
Zoona
Phlox
Phlox
Nara

Rumex
Anthop o Rumex
Beskrivning saknas.
Meduso

Octoc

26 maj: Ja de utvecklas fort. Anthop som inte sagt ett pip, gjorde det igår och Coryl som mest gillar att äta och sova kom idag och vill mysa och gosa med mig.

Klorna är klippta, Phlox och Coryl har fått sina första tänder, Octocs och Rumex första tänder är på gång och Meduso som mest gillar mammamjölk har idag ätit 2 rejäla portioner mat. Ja, så utveckling sker varje dag. Det går i rasande tempo! De diar varannan timma fortafarnde under dagen, äter sitt sista mål kl. 23 och äter sedan igen 03.00 och 5.30 och fortsätter sedan varannan timma.
De är alla ljuvliga och nu har jag alla som är vakna i mitt knä när jag kliver in i valputrymmet. Ligger på golvet och njuter i fulla drag!//

25 maj: Nu är de aktiva en stund vid varje gång de äter, vilket är ofta. Men det är fortsatt en kort stund på cirka 5 minuter innan de somnar om. Kullen är en lugn och harmonisk kull rakt igenom. Inte konstigt med två så mjuka och fina föräldrar;-) Angel är mycket cool och lugn och har gott om mat vilket formar deras välmående. De andra vuxna hundarnas fina och lugna bemötande är ytterligare stärkande faktorer. Igår såg man tydligt Medusos svansviftningar när Heaven kom. Underbart! Hon är en riktig nanny. Kollar av alla och rengör deras öron noga;-))

Jag ser så klart olikheter emellan valparna men är ödmjuk inför att de ännu är små och utvecklas i olika takt. Vad gäller killarna så ser man, just nu, Rumex, Octocs och Anthops stora intresse för mat medan Meduso gärna springer till grinden för att kolla om inte Angel kommer så han kan få mammamjölk istället. Får hoppas han får tänderna sent så han får dia länge;-) De ökar alla stadigt i vikt och matintresset kommer allt eftersom. Rumex och Meduso är jämnstora, Octoc minst och Anthop störst. Anthop är i storlek jämförbar med de största tikarna Coryl, Roza och Phloz, Octoc är lika stor som Zoona och Meduso och Rumex är de mellanstora hanarna.

Octoc och Meduso är de som var tidigast av hanarna till att interagera med mig. Meduso var först av alla till att klättra upp i knäet. Då var han bara 2 veckor. Octoc och Meduso kommer alltid fram när jag ligger på golvet och vill pussas och numera även bita i näsan och fingrarna. Octoc har börjat undersöka alla material i valplådan och kollar nu trälistor, filtar och mina byxor med munnen;-) Han ser så lycklig ut där han strutsar omkring för att upptäcka valplådevärlden. Även om alla är väldigt lugna så är Anthop och Rumex ännu lugnare även om nu buset med syskonen börjar komma igång. Jag har aldrig hört ett enda pip ifrån Anthop, han är alltid nöjd. Rumex är en cool och själständig killen och kan ligga lugnt och iaktta syskonens bus.

Även tikarna är lugna men jag ser vissa olikheter även här. Coryl, Roza och Phlox är nu jämnstora. Zoona hamnar 2 hekto längre ner och Nara ytterlgare 2 hekto ner. Nara är den tjej som sticker ut. Förutom att hon är minst (men väger idag 7!! gånger mer än vad hon gjorde vid födseln) är hon superstark och den tik som interagerar mest med mig just nu. Hon var först av alla tikar upp i mitt knä. Kommer alltid nu för att överösa mig med pussar. Vill ligga nära och somna i mitt knä eller bredvid mig då jag ligger på golvet. Busar just nu mer med mig än med syskonen. Zoona är mycket mjuk i sitt sätt och just nu den coolaste tjejen. Har kommit igång bra med sitt bus med syskonen och är väldigt nöjd med livet. Coryl är den mest självständiga tjejen. Tycker livet handlar allra mest om mat och sömn just nu och är nöjd med det. Går ofta och lägger sig för att sova där hon får vara ensam allra längst in i valplådans mörka hörn men har börjat stanna kvar med de andra en liten stund för att se vad syskonen håller på med;-) Hon är den valp som på filmen somnade bakom mammas rygg. Roza är tjejen som är väldigt öppen och verkar ta in allt som händer. Sitter ofta och tittar och bara verkar förundras över allt hon upptäcker. Har kommit igång bra med buset med syskonen. Phlox är störst men har nu hunnits ifatt av Coryl och Roza viktmässigt. Hon är en busig och tuff tjej som gillar massor av lek men som också njuter av att bli klappad och gosad med. Då sluter hon sina ögon och njuter.

Ja det är en underbar kull och jag njuter i fulla drag av dem alla! Ser det som en fantastisk förmån att få uppleva deras start i livet och ser med spänning fram emot deras fortsatta utveckling.

24 maj:

Valparna är nu 3 veckor och 2 dagar gamla. Idag har de sina halsband på sig. Hoppas ni kommer ihåg vem som är vem;-) Coryl somnade efter en stund bakom mamma men var med en stund i början av videon. Filmen är cirka 5 min lång och det är ungefär så länge de är vakna innan de somnar igen;-)

Tikarna: Phlox-Cerise, Zoona- Lila, Coryl-Rosa, Roza-Grön, Nara-mörkblå.

Hanarna: Rumex-Orange, Meduso-Gul, Anthop-Turqoise, Octoc-Röd//

De växer så det knakar. Fina viktkurvor. Ett mål mat per dag nu och resten mammamjölk men vi utökar allteftersom. De äter varannan timme ungefär och Angel äter massor!! för att kunna producera mjölk åt dem. Idag fick Angel bada. Verkligen skönt för henne. Imorgon ska jag få till en filmsnutt. De börjar ju bli lite roliga nu den korta stund de är vakna;-) Biter varandra i öronen, svansarna och munnarna. Otroligt fina valpar! Älskar dem alla!

3 veckors foton. Inte lätt alltid att hinna ta foto medan de är vakna. De börjar nu alltmer visa sina personligheter samtidigt som de sover större delen av dagen. De är vakna några få minuter före, under och efter maten. Sen somnar de snabbt igen. De har börjat interagera och komma och lägga sig i mitt knä. Så jag myser så! Underbart! Inget mera knip i magen, så det är skönt. Släppte Minifom för några dagar sedan.

Phlox 3 veckor

Coryl 3 veckor

Coryl 3 veckor

Rumex 3 veckor

Rumex 3 veckor

Meduso 3 veckor

Meduso 3 veckor

Meduso 3 veckor
Anthop 3 veckor. Här väldigt sömning;-)

Anthop 3 veckor

Octoc 3 veckor
Octoc 3 veckor

Roza 3 veckor

Roza 3 veckor

Nara 3 veckor
Nara 3 veckor

Zoona 3 veckor

Zoona 3 veckor

Zoona 3 veckor

Dag 20 Idag fick de sina första smakportioner av rå nötfärs, äggula och rapsolja. Oj, vilken succé! De åt med hela kroppen, hade mat överallt och slickade skålen. Avslutades med mammamjölk från Angel. Efteråt klipptes alla klor, både fram och bak, och nu sover de mätta och belåtna.

Dag 19

Igår fick vi flytta ut valparna till det större utrymmet. Det var tidigare än tänkt men valparna var på väg ut ur valplådan så de var redo. Vilket lyft det blev för dem! Alla kändes mycket lugna av flytten och hade sin största viktökning sedan de föddes. Vikten är alltid ett tecken på hur de mår och här fick vi svart på vitt att flytten gjorde dem alla mycket gott.
Nu är det mer flexibelt utifrån hur de vill ha det och var de vill sova. Just nu har vi en Biabed därinne eftersom vi då bara kan lyfta ut valparna ur valplådan och sedan rengöra i själva valplådan. Fronten på valplådan är kvar några dagar men sedan åker den bort vilket gör att utrymmet upplevs störrre för dem.

Nu kommer peioden då deras personligheter kommer utvecklas i snabb takt. Ska bli så spännande att få lära känna dem. De är helt ljuvliga allihop!

De stora hundarna kan nu i större utsträckning få komma in och hälsa på valparna. Heaven fick tvätta Meduso igår och jag vill lova att han blev ren. Helt genomblöt! Hon sitter troget utanför grinden och flera har varit framme och hälsat på henne.

Angel har inte en enda gång sedan valparna föddes markerat de andra hundarnas närvaro. Hon känner sig väldigt trygg med dem. Vi har ändå ordnat det så att valputrymmet till viss del är insynsskyddat så att Angel kan få det lugn och den ro hon behöver.

Rumex 2 veckor
Rumex 2 veckor
Meduso
Meduso
Anthop 2 v
Anthop 2 veckor
Octoc 2 veckor. Nu fått sandfärgade öron så fått beställa ny stamtavla;-)
Octoc 2 veckor
Coryl 2 veckor
Coryl 2 veckor
Zoona
Zoona 2 veckor
Roza 2 veckor
Roza 2 veckor
Nara 2 veckor
Nara 2 veckor
Phlox 2 veckor
Phlox 2 veckor

13 dagar gamla och fin viktökning allihopa. Klorna på framtassarna är klippta men vi behåller de där bak några dagar till. De ger bra stöd för bakbenen då de diar. Framklorna däremot gick hårt åt Angels juver. De trampar ju då de diar för att få fram mjölken och då åker klorna ner i huden.

De börjar bli stora och de tar mycket plats nu när de äter. Några har nu också börjat springa fram på alla fyra då Angel kommer. I slutet på nästa vecka börjar vi med smakportioner samt flyttar ut till köksutrymmet. Foton ska jag försöka få till under dagen.

12 dagar gamla idag. Meduso har öppnat sina ögon idag och vi inväntar nu resten av syskonen. De ökar på bra i vikt och minstingen lilla Nara har redan tredubblat sin vikt så hon ligger allt närmre de andra i vikt. De äter och sover och äter och sover dygnet runt. Angel äter flera superstora portioner varje dag för att ha mjölk till alla. Hon har ju 8 spenar så den som kommer sist får alltid vänta på att någon släpper vilket kan vara frustrerande ibland. Det gäller att ha koll och se till att den som kom sist förra gången får komma först nästa. Men alla äter vid varje tillfälle.

Valparna har det ombonat inne i sitt valprum. Lakan över valplådan ger behaglig värme och en grottliknande känsla. Är de varma sprider de ut sig och är de svala lägger de sig med de andra. Värmen i rummet är högre än i övriga huset och har en behaglig luftfuktighet.

Meduso, först ut att öppna ögonen. Imorgon hoppas vi på fler;-)
Phlox, en tjej lätt att fota i valplådan. Just nu tyngst av alla i kullen. En liten knubbis minsann. Den valp som stannar hos oss;-)

                                                                                                                                                                     

9 dagar gamla nu. Nu väntar vi på att de ska öppna ögonen runt 12-14 dagar.

Phlox 9 dagar
Coryl 9 dagar
Roza 9 dagar

Nara 9 dagar
Zoona 9 dagar
Octoc 9 dagar
Rumex 9 dagar
Meduso till vänster och Rumex till höger 9 dagar
Anthop 9 dagar

1 vecka gamla idag. Här ser man viktutvecklingen fram tom igår kväll. Härliga viktökningar visar på mycket friska och starka valpar.

Lördagsfest vid mjölkbaren. Ett smått kaos;-))

Nara, den minsta tiken dubblerade sin vikt redan igår kväll. Helt fantastiskt då man brukar hoppas på en dubblering av födelsevikten på dag 7-10. Övriga kommer att dubblera sina vikter senast måndag.

Angel är en så otroligt fin mamma. Supelugn, så mjuk och allt är bara så naturligt för henne. Så stolt över Angel!

Parents are Barbet Bay´s Enchantment Angel Eyes and Ginseng von Springbell.

Zoona
Phlox

Coryl

Roza
Nara
Rumex
Meduso
Anthop
Octoc

Barbets, knowledge and research