About us – Om oss

Denna nya sida är tillägnad  vår underbara Amande som fick lämna oss efter en kort tids sjukdom. Amande är  den som nu pryder vår nya hemsida.

Vi, min man och jag, våra tre barn, vår SE UCH Barbettik Matisse 6 år, Bellamie snart 3 år och Rose Étoile snart 1 år, bor på natursköna Dunö, drygt en mil utanför Kalmar. Vi har en stor tomt och en mycket vacker utsikt över Dunöviken. Jag, Kristina arbetar som övergripande specialpedagog F-9 och min man är civilingenjör.

Fram till hösten 2014 bestod vår familj av ytterligare en Barbettik, Amande 9 år. Vi sörjer hennes bortgång mycket. Amande kom till oss då hennes ägare Marie Lidblad gick bort efter en tids sjukdom. Amande kom mig nära på en gång. Hon var en underbar hund med en fantastisk mentalitet! Sorgen efter henne har varit bedövande. När jag nu ser likheter med henne i vår underbara Rose Étoile är det som om hon kommer mig nära igen.

Amande hade stora framgångar i utställningsvärlden.

Resultat för Nelum HImlais Amande. Källa SKK

C.I.E.
NORD UCH
NORD V-07
SE V-06
SE V-09
WW-10

 Vi tränar rallylydnad, agility, nosework och specialsök. Just nu går jag grundläggande utbildning i svenska terapihundskolan med Étoile, en mycket gedigen utbildning. Utbildningen berikar inte bara Étoile utan även mig på ett djupare plan.

Vi planerar valpar våren/sommaren 2019. Vi kommer då att para Bellamie igen. Vi kommer att offentliggöra vilken hane det blir augusti 2018.

Vill du läsa mer om våra hundar och de hanar vi tidigare valt för våra kullar är du välkommen till vår hemsida: http://www.barbetbay.n.nu/

 

Barbets, knowledge and research